Cabarete

Cabarete

Op 15 minuten rijden vinden we Cabarete, de uitverkoren plek van wind- en kitesurfers, omdat hier het hele jaar door een stevige wind staat.

De eerste Frans-Canadese windsurfers kwamen hier in 1984.
Ze creëerden een surfparadijs rond de lange strook die bekend staat als Playa Cabarete en een aantal nabijgelegen stranden.

Het wijde witte zandstrand is 4km lang en progressieve oostenwind zorgt het hele jaar voor ideale surfcondities. Elk jaar wordt in juni de Cabarete Race Week gehouden en komen de surfers uit de hele wereld om hun kunsten op de golven te tonen.

Kite surfing Cabarete impressie 3
Kite surfing Cabarete impressie 4
Kite surfing Cabarete impressie 5
Kite surfing Cabarete impressie 6
Kite surfing Cabarete impressie 7
Kite surfing Cabarete impressie 8
Kite surfing Cabarete impressie 9
Kite surfing Cabarete impressie 10
Kite surfing Cabarete impressie 12
Kite surfing Cabarete impressie 13
Kite surfing Cabarete impressie 11

Vervolgens ontstond er een moderne toeristische plaats tussen het strand en de lagune, waar niet alleen de surfers maar ook een groeiend aantal rugzaktoeristen op afkomen.
Surfen, zowel windsurfen als het populaire kitesurfen, is hier de belangrijkste raison d’être, maar er valt nog veel meer te beleven.
Het publiek is jong en de toeristische infrastructuur is daaraan aangepast met strandcafés en winkels.

’s Avonds kan men kiezen uit meer dan 50 restaurants. Enkele restaurants plaatsen tafels op het strand, zodat men bij zonsondergang kan genieten van een heerlijke maaltijd.
Daarna gaat men dansen in één van de vele discotheken, relaxen in een bar of met vrienden op café of gewoon uitgeput van een drukke dag naar bed. Cabarete is niet alleen voor surfers, maar met zijn aangenaam relaxte ambiance en grote witte zandstrand is het ook uitermate geschikt voor een ontspannen strandvakantie.

De mooie natuur wordt niet verstoord door grote hotels of winkelcentra en daar zijn we heel blij voor zodat ook onze gasten kunnen genieten van een stukje authenticiteit.

Reserveren